Turizmin başkenti Antalya, 17 Ocak Çarşamba sabahı başı kesilmiş bir cesedin ihbarı üzerine jandarma ve polise haber verince korku filmine sahne oldu. Manavgat ilçesinin Çenger ilçesinde sahilde ortaya çıkan cesedin kime ait olduğunun belirlenmesi için yoğun çalışma başlatıldı. 20 Ocak'ta bu kez yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Denizkent ilçesindeki sahilde cinsiyeti bilinmeyen yeni bir ceset bulundu.



KAYIP MERVE ŞÜPHESİ

Jandarma ve sahil güvenlik kırmızı alarma geçerken, Serik, Manavgat ve Alanya sahillerini kapsayan 73 kilometrelik güzergahta 4 günde 5 ceset bulundu. Sahilde yeni cesetlerin ortaya çıkması üzerine arama çalışmaları hızlanırken, altıncı ceset Serik ilçesinin Kadriye ilçesindeki sahilde bulundu. Cesedin 14 gün önce ortadan kaybolan üniversite öğrencisi Merve Şevval Elmas'a (18) ait olma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle yetkililer ailesinden DNA örneği aldı.

OTEL ÇALIŞANLARI BULDU

Dün Serik ilçesi Kadriye Mahallesi'ndeki bir otelin sahilinde iki ceset daha bulundu. Otel çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, savcılıktaki incelemenin ardından cenazeler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sahile vuran ceset sayısı 8'e çıkınca korku filmine sahne olan bu olayı tüm Antalya konuşmaya başladı.



KIYAFETLER SURİYE’DEN

Antalya Valiliği, sosyal medyada farklı senaryolar öne sürülse de, karaya çıkan cansız bedenlerden birinin, bir süre önce ortadan kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olduğunun tahmin edildiğini, kendisine ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin ise Tükiye olduğunu duyurdu. Diğerlerinin ise Suriye olduğunu tespit etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede



90 KİŞİLİK TEKNE KAYIP

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre; Valilik yetkilileri, 11 Aralık 2023 tarihinde Ankara'daki Lübnan Büyükelçiliği'nin, Lübnan ile Suriye arasındaki kıyı bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir botu Kıbrıs'a gönderdiğini ve birkaç saat sonra botla bağlantının kesildiğini belirtti.

 "Geçen haftanın hava durumu kayıtları incelendiğinde hakim rüzgarın güney, dalganın ise güneydoğu olduğu tespit edilmiş olup, söz konusu cesetlerin ilimiz kıyılarında karaya vurmuş olabileceği ihtimali değerlendirilmiştir. Geminin olası batması sonucu akıntı, rüzgar ve dalgalar nedeniyle söndü” dedi.



VALİ: BÜYÜK BİR TRAJEDİ

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Hürriyet'e şunları söyledi: "Adli Tıp Kurumu'ndan kesin bir sonuç çıkmadı ancak cesetlerden 7'sinin üzerinde bulunan ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlendi". Yani burada büyük bir trajedi var. "Diğer ülke ve illerde de bazı cesetlerin karaya çıktığı bilgisini aldık" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada kendisinin göçmenlerden biri olduğuna inanıldığını kaydetti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Aldığımız bilgi bu cesetlerin göçmenlere ait olduğu yönünde" dedi.



ULUSLARARASI ARAŞTIRMA

İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri detaylı bir çalışma yürütüyor. Adli Tıp Kurumu'nun tespitlerinin ardından bilgiler Suriye, Lübnan ve Kıbrıs ile paylaşılacak

Kaynak: CNN TÜRK