Antalya'nın Aksu ilçesindeki 5 yıldızlı otelin sahilinde çalışanlar tarafından saat 10.30 sıralarında bulunan bir ceset, bölgede yaşayanları ve yetkilileri endişelendirdi.

Olay, babası Abdülaziz Güneş ile sahile balık tutmaya gelen Deniz Güneş'in bir ceset görünce durumu polise bildirmesiyle ortaya çıktı.

Deniz Güneş, sahilde dolaşırken ceseti fark ettiğini ve hemen babasına koşarak durumu anlattığını belirtirken, Abdülaziz Güneş ise durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, cesedin bir erkeğe ait olduğunu tespit etti.

Gümrükte kilolarca altın ve otomobil yedek parçası ele geçirildi Gümrükte kilolarca altın ve otomobil yedek parçası ele geçirildi

Olay yeri inceleme ekipleri, cesedin üzerini yakınlardaki bir otelden getirilen plaj havlusuyla örttü.

Cansız beden, ekiplerin incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Deniz Güneş, "Burada biraz geziniyordum, belki bir şeyler bulurum diye sonra olta attım. Yan tarafıma bir baktım, önce kütük sandım, sonra ceset olduğunu fark ettim. Sonra babamın yanına koştum. Sonra da polisi aradık" şeklinde olayı anlattı.

Öte yandan, Antalya sahillerinde son 5 günde bulunan ceset sayısı 6'ya yükselirken, bazı cesetlerin uzuvlarının kayıp olması endişeleri artırdı.

Geçen çarşamba günü Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedinin bulunmasının ardından dün de Manavgat'ta 2, Serik'te 1 ceset keşfedildi.

Karaya vuran cesetlerin, bir kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulurken, cesetlerden bazılarının kayıp uzuvlarla bulunması soru işaretlerini artırdı.

Antalya'da 13 gün önce kaybolan Merve Şevval Elmas'a ait olabileceği düşünülen bir kadın cesedi için ailesi DNA testi için Antalya'ya geldi.

Kaynak: sözcü