Antalya'nın Konyaaltı ve Aksu ilçelerinde çıkan iki ayrı yangın, yerleşim yerlerine yakın bölgelerde hızla kontrol altına alındı ve soğutma işlemlerine geçildi.

Konyaaltı Yangını

İlk yangın, saat 13.00 sıralarında Kuşkavağı Mahallesi Konyaaltı Belediyesi karşısındaki ormanlık alanda başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını kontrol altına almak için Orman İşletme Müdürlüğü'nden helikopter desteği istendi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan da bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti.

TOMA'ların Desteği

Konyaaltı'ndaki yangına Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 7 TOMA da müdahale etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 müdahale aracı ve 50 personel de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz ve personel de destek sağladı. Dumandan etkilenen ekiplere, yakın işletmeler su ve ayran dağıttı. Vatandaşlar da hortum ve kovalarla yangına müdahale etti.

Ankara'da Deprem! Ankara'da Deprem!

Aksu Yangını

İkinci yangın, Aksu ilçesi Çamköy mevkiindeki ağaçlık alanda çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu hemen ekiplere bildirdi. Ekipler hızlı bir şekilde yangın alanına giderek söndürme çalışmalarına başladı. Yangın, ev ve seralara ulaşmadan kontrol altına alındı. Bu yangın da yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda söndürüldü.

Yangın Sonrası Açıklamalar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, yangınlar sonrasında yaptığı açıklamada, "Konyaaltı'ndaki 10 hektarlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı ancak 1,5 hektarlık alan zarar gördü. Belediye olarak 10 müdahale aracı ve 50 personelimizle yangına müdahale ettik. Aksu Çamköy'deki yangın da ekiplerimiz tarafından kontrol altına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak: DHA