Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var" Gültan Kışanak Cezaevinden Tahliye Edildi: "Özgürlüğe ve Barışa İhtiyacımız Var"

İstanbul'dan tatil için Antalya'ya gelen Hatice Polat ve ailesi, helikopter yardımıyla kurtarıldı. Kurtarıldıktan sonra yaşadıklarını anlatan Polat, korku ve panik içinde olduklarını belirtti.

Polat, "Aniden elektrikler kesildi ve kabin takla atmaya başladı. Dört beş takla attıktan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum. Geceyi çok kötü geçirdik, çok korktuk. Çocuklar bilinç kaybına uğradılar. Zaten sabah fazla kahvaltı yapmamıştık. Yiyecek, su ve diğer ihtiyaçlar konusunda zor anlar geçirdik." şeklinde konuştu.

Polat, yaşadıkları dehşet dolu anları şu sözlerle anlattı: "Yere inebileceklerimizi bile düşünemedik. Çok şükür yere indim, Allah kimsenin başına vermesin. Burada 7 saat kalmak işkence gibiydi. Her saniye sallanıyor, sürekli aynı korkuyu yaşıyorsun, çok zor, anlatılmaz bir şeydi. Çok travma yaşadık, bu travmadan nasıl kurtulabileceğimizi bilmiyorum."

Kazazedelerden Turgay Büyükşahin ise yetkililerin ve görevlilerin kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, "Sağ olsunlar fazlasıyla ilgilendiler, yardımcı oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Allah devlete zeval vermesin." şeklinde konuştu

Kaynak: Cumhuriyet