Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda 3 bin 862 binada su baskınının meydana geldiğini duyurdu.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, dün Antalya genelinde başlayan şiddetli yağışların, Antalya Merkez, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde sel ve su baskınlarına neden olduğu hatırlatıldı.

Yağışların etkisiyle 3 bin 297 konut, 519 iş yeri ve 46 kamu binasında su baskını yaşandığı belirtilen açıklamada, "Toplamda 3 bin 862 binada su baskını meydana gelmiş olup ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir." denildi.

MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi MSB: 7 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

AFAD açıklamasında, baskınlardan etkilenen ev ve iş yerlerinde su tahliyesi ile temizlik çalışmalarının Destek AFAD Gönüllüleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürüldüğü vurgulandı.

Hasar ve zarar tespit çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sel ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, büyük bir gayret ve özveri ile görev yapan tüm personel ve gönüllülere teşekkür ediyoruz. Devletimizin tüm imkanları ile milletimizin yanındayız."

Kaynak: birgün