Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında sahasında Bitexen Antalyaspor'u konuk etti.

Fenerbahçe Beko EuroLeague Play-off Serisinde Monaco'yu 89-78 Mağlup Ederek Öne Geçti Fenerbahçe Beko EuroLeague Play-off Serisinde Monaco'yu 89-78 Mağlup Ederek Öne Geçti

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Galatasaray, maç eksiğiyle Fenerbahçe'ye devrettiği liderlik koltuğuna yeniden oturdu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 12. dakikada penaltıdan ve 45+1. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Kerem Aktürkoğlu, 59. dakikada ise bir penaltı vuruşunda direğe takıldı. Antalyaspor'un tek golü ise 33. dakikada Sander van de Streek'ten geldi.

Bu sonuçla sahasındaki yenilmezlik serisini 31 maça çıkaran Galatasaray, Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 29 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Bu sezon evinde oynadığı 14. maçı da kazanarak puanını 72'ye yükselten Galatasaray, maç eksiğiyle Fenerbahçe'ye bıraktığı liderliğe geri döndü.

Ligdeki galibiyet hasreti beş maça çıkan Antalyaspor ise 35 puanda kaldı.

Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan kaydettiği golle öne geçen Galatasaray, Sander van de Streek'in Muslera'nın hatası sonucu bulduğu golle beraberliği yakaladı. İlk yarı uzatma dakikalarında Kerem Aktürkoğlu'nun attığı gol ise önce ofsayt gerekçesiyle iptal edildi, ancak VAR incelemesi sonucunda gol geçerli sayıldı.

İkinci yarıda Galatasaray bir penaltı daha kazandı, ancak Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşu üst direğe takıldı.

Galatasaray, sahasında oynadığı son 17 maçı kazanarak ve bu sezon ligde 15 maçtır mağlubiyet yüzü görmeden yeni bir galibiyet serisi yakalayarak önemli bir performans sergiliyor.

Kaynak: Sözcü