Karaburun Belediyesi, bir süre önce belediye meclisi kararıyla "tiny house" yasağı getirmişti. Kararda, rastgele yerleştirilen tekerlekli küçük evlerin arazi kullanımına aykırı olduğu, görüntü ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi. Kararın ardından sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait "tiny houselar" yıkıldı.




ÇUKUR'DAKİ O SÖZLE DUYURDU

Karaburun Belediyesi konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan imzalı açıklamada, "Değerli oyuncularımızın rol aldığı ünlü dizi Çukur'da duvarlarda söylenen ve duvarlara yazılan o meşhur söz gibi, 'Olacak gibi değildi olmadı da zaten!"

Cumhurbaşkanlığı kararıyla özel çevre koruma alanı ilan edilen Karaburun Yarımadası, endemik bitki zenginliği ve eşsiz hayvan yaşamıyla ülkemizin özel coğrafyalarından biridir.

Tüm yasa, yönetmelik ve uygulama mevzuatı Yerel yönetim uygulamalarına ilişkin; ilçemizdeki tüm bireyleri bağlayıcı niteliktedir.

Karaburun'da bu nitelikli kişilerin Bakan, Cumhurbaşkanı, Milletvekili veya akrabası olmak, sanatıyla toplumda öne çıkan bir kişi olmak; Bu durum, kanun ve yönetmeliklerin bağlayıcı hükümleri açısından ayrıcalıklı olunması anlamına gelmemektedir.

Karaburun Kent Konseyi kararıyla rastgele, kontrolsüz olarak yerleştirilen "küçük evlerin" arazi kullanım koşullarını ihlal eden, çevre ve görüntü kirliliği yaratan sonuçları nedeniyle yasaklandığı kamuoyu tarafından biliniyor.

Güldür Güldür'ün popüler karakteri geri dönüyor Güldür Güldür'ün popüler karakteri geri dönüyor

Bu yasağın ihlali cezai sorumluluk doğurur; "Belediye, imar mevzuatına aykırılık kapsamında, maliklerin kendi imkanlarıyla yıkım ihbarlarını ilgililere bildirme yükümlülüğünü taşıyor.



"İŞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Sanatçılarımıza ait arazilerin yıkımı, sökülmesi ve boşaltılması işlemlerinin tarafımıza bildirimi üzerine kendileri tarafından gerçekleştirildiğini kamuoyuna duyurmak isteriz;

Değerli sanatçılarımızı geldikleri yerde rahatsız ettiğimizi anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz. 'Çalışmıyorlar ve az dolaşalım dedik, kördüğüm olduk' dememelerini umarız.

Karaburun ve Yarımadamızın doğası ve güzellikleri; Bizim gibi çocukluğunu, gençliğini bu coğrafyada geçirmiş insanlar karar noktalarında olduğu sürece; Bunu korumaya, muhafaza etmeye ve bir miras olarak geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

Belediye mevzuatının kim ve ne olursa olsun, sınıf ve imtiyaz olmaksızın herkese eşit şekilde uygulanması konusunda kanunların getirdiği sorumlulukları unutmadan çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz."

(karar)

Kaynak: karar