Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak. Yeni metro hattıyla Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasında ulaşım 8 dakikaya kadar düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete alındı. Açılışta konuşan Erdoğan, metro hattının 31 Mart'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Yeni hat, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere 4 istasyondan oluşuyor. Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşım süresi 8 dakikaya kadar düşecek.

Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı

Türkiye'de metrolarda ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sisteminin kullanıldığı bu projede, özel yöntemlerle beton serimi gerçekleştirildi. Bu sayede daha sessiz ve konforlu bir tren sürüşü hedeflendi.

Açılışı yapılan hattın devamındaki Arnavutköy-Halkalı etabının da bir yıl içinde açılması planlanıyor. Böylece, tamamı yeraltındaki metro sınıfında Türkiye'nin en uzun, 69 kilometrelik ring hattı tamamlanacak.

Yeni metro hattı, diğer hatlarla da entegre olacak. Arnavutköy ile Göktürk arası ulaşım 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arası ise 32 dakikaya kadar düşecek.

Kaynak: haberler.com