Avusturya ve Amerika vatandaşlığına sahip olan ve bir dönem Kaliforniya Valisi olan ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, Münih Havalimanı'nda tutuklandı.

Almanya'da bir yardım galası için düzenlenen etkinliğe katılan 76 yaşındaki Schwarzenegger'in, indiği Münih Havalimanı'nda tutuklanması gündeme geldi.

YARDIM İÇİN LÜKS SAATİNİ AÇIK ARTIRMAYLA SATACAKTI

Schwarzenegger, katıldığı etkinlikte açık artırmaya çıkarmayı planladığı lüks saati beyan etmediği iddiasıyla gümrük görevlileri tarafından tutuklandı.

'3 SAAT SORGULANDIM'


Birkaç saat boyunca havalimanından çıkamayan Schwarzenegger'in, saatini İsviçreli saat üreticisi Audemars Piguet'nin ünlü oyuncusuna özel olarak ilan etmediği iddia edildi. Durumu sosyal medyada paylaşan ünlü oyuncu, 3 saat boyunca sorguya çekildiğini de söyledi.

Ünlü oyuncu için üretilen eşsiz saatin sorulduğu Schwarzenegger'in sorgusu sırasında kendisine net serveti, banka hesaplarındaki parası ve 49 yaşındaki Amerikalı kız arkadaşı yıllarına ilişkin sorular sorulduğu da iddia edildi. Uzun süreli bir ilişkisi olan fizyoterapist Heather Milligan.


35 BİN EURO PARA CEZASI

Can Yaman'ın dizisi İtalya'da izlenme rekoru kırdı Can Yaman'ın dizisi İtalya'da izlenme rekoru kırdı


Münih merkez gümrük dairesi sözcüsü Alman Bild gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi: "Vergi kanunu kapsamında ceza davası başlattık. "Saat ithal olduğu için beyan edilmesi gerekiyordu" dedi.

Hazine yetkilileri saate 26.000 avro değer biçti ve 5.000 avro para cezası ve 4.000 avro vergi dahil olmak üzere toplam 35.000 avro topladı.

Schwarzenegger ödemeyi yaptıktan sonra serbest bırakıldı.

Bild'e konuşan Schwarzenegger şunları söyledi: "Almanya'nın yaşadığı sorun bu. “Ağaçlardan dolayı artık ormanı göremiyorsunuz” dedi. Aktör, gümrük görevlilerine saati hayır amacıyla satmayı planladığını söylediğini ancak görevlilerin onu dinlemediğini söyledi.

Kaynak: karar