Artvin Arhavi’de köylüler, HES'leri protesto etmek için dün Çifteköprü’de bir araya geldi.  Çamlıca Doğa Koruma Platformu, tüm vatandaşları güç birliğine davet ederek "Doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile övündüğümüz Arhavi’mizi gelecek nesillere aynı şekilde koruyarak miras bırakabilmek için bir çabanın içindeyiz" dedi.

Bakan Ali Yerlikaya: Erzurum'dan acı haber! Astsubay şehit oldu Bakan Ali Yerlikaya: Erzurum'dan acı haber! Astsubay şehit oldu

Evrensel'in haberine göre Arhavili köylüler, SAKA1-2 Regülatörü ve HES, Çamlıca 1-A Regülatörü ve HES'lerle doğaya verilen zararlarla ırmakların kuruduğunu, vadilerin dinamitlendiğini, su yataklarının ve kaynak sularının dinamitler yüzünden yer değiştirdiğini belirtti.

Köylüler, "Yol açmak uğruna ‘orman’lar tahrip edildi. Doğa talan edildi. Yeşil enerji maskesiyle muazzam bir tabiat ve kültür parçalanmaya devam ediyor, vadiler hem sudan hem yeşilinden hem de yaşamdan oluyor. Arhavi HES’lere kurban edilerek doğal dokuda geri dönülmez yaralar açılmaya; yoksullaştırılmaya, kuraklaştırılmaya devam ediyor. Mevcut durum, yeni açılan ihalelerle devam etmektedir. Arhavi Başköy, Suxulet ve civar köylerin çağrısıyla Çamlıca HES projesine karşı halkı bilgilendirme toplantısına katıldık. Yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi