Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Arslan öncülüğünde başlanan kazı çalışmalarında, çeşme yapısının altındaki çöplük alanında, seramik, pişmiş toprak ve camdan yapılmış kaplar bulundu.

Kazının Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Ayaz yaptığı açıklamada, çıkarılan kapların, MS 2. ve 6. yüzyıllar arasında Assos’ta yaşayan insanların günlük yaşamlarında kullandıkları eşyalar olduğunu belirtti.

Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülünün sahibi Tunç Kurt oldu

Ayaz, “Assos’ta bu zaman dilimine ait günlük kullanım kaplarına ait buluntulara ilk defa rastlıyoruz. Bu kaplar, Assos’ta o dönemdeki yemek kültürüne ve yaşam tarzına dair önemli bilgiler sunuyor” diye belirtti.

Yapılan kazı çalışmalarında ele geçen kapların, çöplük alanında bütün olarak bulunduğuna dikkati çeken Ayaz, “Bu durum, kapların nasıl kullanıldığını ve nasıl bir hayat tarzına sahip olduklarını daha iyi anlamamızı sağlıyor” diye belirtti.

Ayaz, çıkarılan kapların, Assos’un tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Bu buluntular, Assos’un tarihini daha iyi anlamamıza ve turizm potansiyelini artırmamıza katkı sağlayacak” diye belirtti. (DHA)

Editör: Haber Merkezi