Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda Antalya ve Çanakkale'de 11 farklı adrese baskın düzenlendiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyuruldu.

Müstehcen fotoğraf gönderip,  1,5 milyon lira dolandıran 35 kişi gözaltına alındı Müstehcen fotoğraf gönderip, 1,5 milyon lira dolandıran 35 kişi gözaltına alındı

Operasyonlar, tefecilik, silahlı soygun, tehdit, kasıtlı yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet gibi suçlarla ilişkilendirilen organize suç örgütü üyelerinin hedef alındığı belirtildi. Şüphelilerin, işletmelerden zorla para talep etmek ve bu taleplere karşı çıkanlara silahlı saldırıda bulunmak gibi yöntemlerle işletmeleri sindirmeye çalıştıkları, ekonomik olarak güçlü olan kişileri kandırarak hesaplarından para aktardıkları ve sahte senetlerle mağdurları tehdit edip şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştıkları ortaya çıktı.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen ruhsatsız silahlar, uyuşturucu maddeler ve sahte senetler, suç örgütlerinin organize bir şekilde faaliyet gösterdiğini gösteriyor. Yakalanan şüpheliler arasında örgüt liderinin de bulunduğu belirtilirken, ele geçirilen delillerin suç örgütlerinin etkinliğini gösterdiği vurgulandı.

Kaynak: KARAR