Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESk) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile Ataşehir Belediyesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri, imza sürecinde tıkandı.

Üç aylık süreç boyunca devam eden görüşmelerde, Tüm Bel-Sen ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin atadığı komisyon arasında tüm şartlarda anlaşma sağlanmıştı. Ancak, imza aşamasına gelindiğinde İlgezdi, kendi atadığı komisyon ile anlaşılan kararları kabul etmedi.

TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli

Sendika yetkilileri, İlgezdi'nin benzer mali şartlarda olan Maltepe Belediyesi’nin yarısından daha az bir ücret önerdiğini belirtti. Bu durum, sendika üyeleri arasında büyük bir hayal kırıklığı ve tepkiye neden oldu.

Tepkilerini dile getirmek için belediye binası önünde toplanan emekçiler, alkışlar eşliğinde protesto eylemi gerçekleştirdiler. Tüm Bel-Sen Şube Başkanı, emekçilere yönelik yaptığı konuşmada, şartların sosyal demokratik belediyecilik anlayışıyla uyumlu olmadığını ve kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Tüm Bel-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da, “Ataşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz TİS süreci idarenin keyfi ve antidemokratik yaklaşımlarından kaynaklı tıkanmıştır. Ataşehir belediyesi emekçilerine dayatılan sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz. Zafer direnen emekçinin olacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: BirGün