Yunanistan'ın başkenti Atina'da, öğrenciler özel üniversitelerin açılmasını öngören yasa tasarısını protesto etmek için gösterilerini sürdürüyor.

Hükümetin yeni yasa tasarısını protesto etmek isteyen yaklaşık 20 bin öğrenci, başkent Atina'daki Panepistimio Meydanı'nda toplandı. "Özel üniversitelere hayır" ve "Özel üniversitelere giriş yok" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Protestoların beşinci haftasına girdiği bu süreçte, birçok üniversite fakültesi öğrenciler tarafından işgal edilmiş durumda bulunuyor.

Yunanistan'da şu anda özel üniversite bulunmazken, yükseköğretim seviyesinde "Kolej" adı altında hizmet veren eğitim kurumlarının diplomaları ülkede tanınmıyor.

Yasa tasarısına karşı devam eden protestolar nedeniyle bazı üniversitelerde, öğrenci işgalleri sebebiyle eğitime ara verilmek zorunda kalınmış durumda. (Cumhuriyet)

Rektörler Birliği, işgal konumunda olan üniversitelerde sınavların çevrim içi yapılması kararını almıştır.

Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı

Başbakan Kiryakos Miçotakis, 20 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, ülkede özel üniversitelerin açılmasına olanak sağlayacak yeni yasal düzenleme hazırlandığını duyurmuştu.

Miçotakis, "Devlet üniversitelerini daha çok destekleyeceğiz, aynı zamanda kar amacı gütmeyen ve devlet üniversitesi olmayan yükseköğrenim kurumlarının nihayet Yunanistan'da da faaliyet göstermesi için gerekli çerçeveyi oluşturacağız" şeklinde konuşmuştu.

Yunan hükümeti, özel üniversite şubelerine başvuruların Eylül 2025'te alınmaya başlanacağını duyurmuştu.

Editör: DS Haber