Halen stoper arayışında olan Beşiktaş'ta sürpriz bir isim öne çıktı.

Nacho Sanchis'in Relevo'da yayınladığı habere göre; Beşiktaş, kulübü Valencia ve Brezilyalı defans oyuncusu Gabriel Paulista ile görüşmelere başladı.

Olimpiyat Oyunları'nda Olaylı Maç: Fas, Arjantin'i Geçti Olimpiyat Oyunları'nda Olaylı Maç: Fas, Arjantin'i Geçti


Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Gabriel'in sözleşmesinde "20 maç oynarsa sözleşmesi aynı şartlarla otomatik olarak 1 yıl uzatılacaktır" maddesinin yer aldığı belirtilirken, Valencia'nın bu sözleşmeyi feshettiği belirtildi. Bu konuda uzman oyuncuyla görüşerek bu şartlarda kendisiyle devam etmeyi düşünmediklerini belirtti.

O dönem Beşiktaş'ın devreye girerek İspanya'ya temsilci gönderdiği ve Juventus teknik direktörü Fernando Santos'un Gabriel Paulista'yı çok sevdiği söylenmişti.

YILLIK MAAŞI 2.5 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNDE

Gabriel Paulista, Valencia'dan yıllık brüt 5,5 milyon euro maaş alıyor. İspanya'da futbolcuların yüzde 45 ile 52 arasında vergi ödediği dikkate alındığında Brezilyalı savunmacının yıllık net maaşı 2,6 ile 3 milyon euro arasında bir rakama tekabül ediyor.

Futbol kariyerine Vitoria'nın altyapı takımında başlayan Gabriel, daha sonra Villarreal, Arsenal ve son olarak Valencia'da forma giydi.

ATLETICO MADRID DEVREYE GİRDİ, TRANSFERİ BİTİRDİ

Çağlar Söyüncü'yü düzenli oynaması için F.Bahçe'ye kiralayan ve savunma derinliğini artırmak için kısa vadeli çözüm arayan Atletico Madrid, Gabriel Paulista için son dakika hamlesini yaptı.

Kırmızı beyazlılar, sezonun ikinci yarısı nedeniyle maaşında bir miktar kesinti yapan Brezilyalı savunma oyuncusuyla el sıkıştı.

Transferin bir an önce resmiyete kavuşması gerekiyor.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Valencia formasıyla 19 maça çıkan 33 yaşındaki tecrübeli stoper, sahadaki 1.490 dakikasında 4 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.

Kaynak: HABER GLOBAL