Senarist Robert Towne vefat etti! Senarist Robert Towne vefat etti!

Avrupa Film Akademisi'nden Güler Sabancı'ya ödül

Sabancı Holding yönetim kurulu ve başkanı Güler Sabancı, Avrupa Film Akademisi Sürdürülebilirlik Ödülü'ne layık görüldü. Sabancı ödülü aldıktan sonra şunları söyledi: “Sinema, dünyanın geleceğinin ve toplumsal kalkınmanın sağlanmasında dönüştürücü bir role sahiptir. Vakıf olarak ortak vizyonumuzu temsil ettiğine inandığım Sürdürülebilirlik Ödülü'nü almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Avrupa'daki film endüstrisini desteklemek ve her yaştan izleyiciyi Avrupa sineması hakkında eğitmek amacıyla çalışan Avrupa Film Akademisi tarafından 36. kez Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen 36. Avrupa Film Ödülleri'nin kazananları 24 farklı kategoride açıklandı. Avrupa'da sürdürülebilirliğin kapsamını çevresel sürdürülebilirliğin ötesine taşıyarak sorumluluk bilincini aşılayan ve teşvik eden kurum ve kuruluşlara verilen Sürdürülebilirlik Ödülü'ne Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Başkanı Güler Sabancı layık görüldü.

Sabancı törende yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Sinema, dünyanın geleceğinin ve toplumsal kalkınmanın sağlanmasında dönüştürücü bir role sahiptir. Vakıf olarak ortak vizyonumuzu temsil ettiğine inandığım Sürdürülebilirlik Ödülü'nü almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ile iklim acil durumuna sinema aracılığıyla dikkat çeken ve sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yapan ve Sabancı Vakfı adına ödülü alan Güler Sabancı, şu konuşmayı yaptı:

“Ortak vizyonumuzu temsil ettiğine inandığım Sürdürülebilirlik Ödülünü almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu değerli ödül için Avrupa Film Akademisi'ne vakfımız adına teşekkür ediyorum. Toplumsal değişim, kültür, sanat ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren 50 yıllık geçmişe sahip bir Vakıf olarak, toplumsal sorunlara odaklanmayı teşvik etmek amacıyla "Kısa Film, Uzun Etki" mottosuyla 8 yıl önce Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nı başlattık. sinema aracılığıyla.

Dünyanın geleceği ve toplumsal gelişim için sinemanın dönüştürücü rolüne inanıyoruz. Dünyamız, iklim acil durumunun neden olduğu, eşitsizlikleri ve yoksulluğu artıran çoklu krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyor. Bu krizlerin aşılması için kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği hayati önem taşıyor. Üstelik insan yapımı savaşlar her geçen gün insanlık trajedilerini artırıyor. Yeni yılın dünyaya barış getirmesini diliyor ve barış diliyorum. Bu şekilde iklim acil durumuna, eşitsizliğe ve yoksulluğa odaklanabileceğimize ve sürdürülebilir bir dünya için çözümlere hep birlikte katkıda bulunabileceğimize inanıyorum."(karar)

Editör: Haber Merkezi