Meteoroloji uzmanları, İngiltere'ye, ülkeyi karlı derin bir dondurucu soğuğun tesiri altına alacak hava olayından dolayı büyük tehlike altında olduğunu nitelendirdiler.

Met Office web sitesinden aktarılanlara göre, ani stratosferik ısınma (SSW), jet akıntısının yılanmasına neden olarak Kuzey Atlantik ile İskandinavya üzerinde yüksek basınca mani olan bir alan ortaya çıkarıyor.

BÜTÜN AVRUPA TEHLİKE ALTINDA

İskandinavya'da yaşanan baskı başta İngiltere olacak biçimde bütün Avrupa'ya tesir ediyor. Söz konusu tesirin anlamı ise uzun vakit devam edecek düşük sıcaklıklar ve kar oluyor.

Bahçelievler'de Kuyumcu, Zemin Delinerek Soyuldu Bahçelievler'de Kuyumcu, Zemin Delinerek Soyuldu

TÜRKİYE DE RİSK ALTINDA

Fakat belirtilen soğukların tesiri yalnızca Avrupa ile sınırlı kalmayacak. Türkiye de bu soğuk ve karlı günlerde çok ciddi şekilde etkilenecek ülkeler arasında yer alıyor.

Exacta Hava Durumu tahmincisi James Madden, SSW'nin Kasım ayı ortaları itibariyle çıkma tehlikesinin orta ve yüksek olduğunu, bunun ardından başka SSW hadiselerinin daha da büyük tehlike taşıdığını belirtti.

Madden, "Bu sene Kasım ortasından itibaren erken ani stratosferik ısınma (SSW) için potansiyel ve şu anda orta-yüksek tehlikeye ek olarak, daha fazla ani stratosferik ısınmanın meydana gelmesi için daha da büyük bir risk olacak" ifadelerini kullandı. (karar)

Editör: Haber Merkezi