Adana Feke'de orman yangını! Adana Feke'de orman yangını!

Avustralya'nın Victoria eyaletinde kuş gribi vakası tespit edilen iki tavuk çiftliğinde, 500 binden fazla tavuğun itlaf edilmesine karar verildi. Yetkililer, virüsün yayılmasını önlemek için acil tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Geniş Çaplı İtlaf Kararı

Victoria eyaletinde bulunan Meredith ve Terang kasabalarındaki çiftliklerde H7N3 ve H7N9 kuş gribi virüsleri tespit edildi. Çiftliklerin sahibi Bradley McAuliffe, ilk ölüm vakalarını geçen hafta fark ederek yetkililere haber verdi. Çiftliklerin karantina altına alınmasının ardından, 500 binden fazla tavuğun itlaf edilmesi kararı alındı. McAuliffe, bu itlaf işleminin üretim ve işlerinde 18-24 ay sürecek bir kesinti yaratacağını belirtti.

Halk Sağlığı ve Güvenlik Tedbirleri

Victoria Sağlık Bakanlığı, 22 Mayıs'ta Hindistan seyahati sonrası hastalanan bir çocuğun kuş gribi testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu durum, kuş gribi virüsünün insanlara bulaşma riskine karşı da dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Halk sağlığı yetkilileri, virüsün yayılmasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

Uluslararası Tepkiler ve İhracat Kısıtlamaları

ABD Tarım Bakanlığı (USDA), 22 Mayıs'tan itibaren Victoria menşeli veya bu bölgeden transit geçen tavuk ürünlerinin ithalatına kısıtlama getirdi. Bu kısıtlama, virüsün yayılmasını önlemek adına uluslararası düzeyde alınan önlemlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Karar