Avustralya'nın Queensland eyaletinde, Cloncurry kasabası yakınlarında bir yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu, üzücü bir olay yaşandı. Queensland İtfaiye ve Acil Durum Hizmetleri (QFES), uçağın orman yangınlarına müdahale amacıyla Queensland eyaletine gitmek üzereyken düştüğünü açıkladı.

Queensland eyalet polisi, kaza sonucunda uçaktaki 3 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Bu trajik olay, orman yangınlarına karşı mücadelede hayatlarını riske atan kahraman yangın söndürme ekipleri için büyük bir kayıp olarak kayda geçti.

YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk, eyaletteki yangınların çoğunun kontrol altına alındığını belirtti, ancak bazı bölgelerde hala riskin devam ettiğine dikkat çekti. İtfaiye yetkilileri ise Kinkuna, Goodwood, Colosseum, Carnarvon Gorge, Buckland, Consuelo, Rewan ve çevresindeki bölgelerde yaşayan insanlara tahliye için hazırlıklı olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Yangınların neden olduğu tahribatın yaklaşık 24 bin hektarlık bir alanı etkilediğini belirten yetkililer, daha önce tahliye edilen bölgelere dönülmemesi gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, Queensland ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde 26 Ekim'de çıkan orman yangınlarının, maalesef 2 kişinin hayatını kaybettiği bir trajediye yol açtığını da bildirdi. Yangınların kontrol altına alınması ve vatandaşların güvende olması için itfaiye ekipleri büyük çaba harcamaktadır.(karar)

Editör: Haber Merkezi