Ayhan Bora Kaplan davasının M7 kodlu gizli tanığı Serdar Sertçelik'in iddialarının ardından Ankara'da güvenlik bürokrasisi ve yargı hareketlendi. İddiaların hemen ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz re'sen soruşturma başlattı.

Ancak, kısa süre sonra soruşturma Başsavcı Gökhan Karaköse tarafından Kaçmaz'dan alındı ve başka bir başsavcı vekili görevlendirildi.

Soruşturma kapsamında, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ve aynı şubede görevli Ufuk Gültekin'in de aralarında bulunduğu toplam 8 kişi tutuklandı.

Altı yıl sonra hazırlanan Kemalettin Özdemir iddianamesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddianame, 2018 yılında gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan Özdemir hakkında hazırlandı.

Savcı, Özdemir için 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti. Özdemir'in, FETÖ bünyesinde çeşitli üst düzey görevlerde bulunduğu ve daha sonra örgütten ayrıldığı iddia edildi.

Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu Adana'da Aile Katliamı: Tabancayla kafasından vurdu

İddianamede dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, şu anda aktif soruşturmaları yürüten bazı üst düzey emniyet mensuplarının tanık ifadeleriyle davaya dahil edilmesi oldu. Bu emniyet mensuplarının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün A Takımı'na yakın isimler olduğu belirtildi.

Tanık ifadelerinde adı geçen isimlerden biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, "FETÖ uzmanı kartviziti bastırarak belediyeden maaş alıyor" dediği Çetin Acar.

Kaynak: Sözcü