Türkiye'nin gündemine oturan Ayhan Bora Kaplan suç örgütü üzerinden hükümete kumpas kurulacağı iddiaları hala konuşulurken, bu konuda önemli bir adım atıldı. 2 kilit isim arasında iletişime aracılık eden sivil şahıs N.Ö.K., gözaltına alındı.

Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in önce deşifre olması ve ardından yurtdışına kaçması, olayın boyutunu daha da karmaşık hale getirdi. Zorla gizli tanık yapıldığını iddia eden Sertçelik, emniyetin AK Parti'den bakanlık yapmış birçok ismi ve halen aktif görevde bulunan bazı bürokratları dosyaya sokmaya çalıştığını öne sürmüştü. İddiaların ardından başlatılan soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alınmış, daha sonra ise haklarında gözaltı kararı verilmişti.

Şimdi ise, soruşturma kapsamında 2 kilit isim arasında iletişimi sağlayan sivil şahıs N.Ö.K. gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı da 8'e yükseldi.

Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu Ata Emre Akman cinayetinde gerekçeli karar duyuruldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, soruşturma hala devam ediyor. Halen gözaltında bulunan şüphelilerin dijital materyal incelemeleri sürerken, MASAK raporları temin edildi ve şüphelilerin ifadeleri alınıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında çeşitli suçlamalar yer alıyor ve toplamda ağırlaştırılmış müebbet ve yıllarca hapis cezası talep ediliyor. Diğer 55 sanık için de farklı sürelerde hapis cezaları talep edilmişti. Yaşananlar sonrasında gözaltına alınan kamu görevlilerinin sayısı da artmıştı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: SÖZCÜ