Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis memurlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu tamamlandı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Raporda, polis memurlarının görev ihmalleri ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik’in yakalanması sürecindeki eksiklikler vurgulandı.

Serdar Sertçelik'in Kaçışı ve Yakalanması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan raporda, Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçışı ve ardından yakalanmasına ilişkin gerekli çalışmanın yapılmadığı ve yeterli özenin gösterilmediği belirtildi. Raporda, bu ihmallerin soruşturmanın seyrini olumsuz etkilediği değerlendirilmesi yapıldı.

Polis Memurlarına Yönelik Tespitler

Raporda, tutuklanan polis memurları ve serbest bırakılan Organize Şube Müdürü hakkında görev ihmali ve görevi kötüye kullanma tespitleri yer aldı. Müfettişler, olayın ciddiyeti ve polis memurlarının ihmalleri konusunda detaylı bir inceleme yaparak, savcılığın soruşturmayı derinleştirmesi gerektiğini belirtti.

Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti Yenidoğan çetesinde adı geçen hastane SGK borcunu ödememek için konkordato ilan etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyeti’nde görevli iken tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlanarak savcılığa teslim edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'nun görüşmesine katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı üst düzey polisleri ilgilendiren müfettiş raporu cumartesi günü tamamlandı, pazar günü de başsavcılığa teslim edilecek. Rapor kriminal, jandarma ile birlikte çalışıldı. Uzun sürecek bir süreci özveri ile kısa sürede tamamladık, bundan sonrası yargıda" dedi.

Soruşturmanın Seyri

Raporda, takdirin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtilerek, soruşturmanın bundan sonraki aşamalarında yargının belirleyici olacağı ifade edildi. Soruşturma kapsamında, müfettişlerin yaptığı tespitler ve değerlendirmeler, hukuki süreçte önemli bir rol oynayacak.

Kaynak: Cumhuriyet