Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü Nijerya'nın Enugu Eyaletinde Silahlı Saldırı: 10 Ölü

Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başladı. Seçmenler, ülke geneline yayılan 6 bin 500 sandıkta yer alan 7 aday arasından yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidiyor. Seçimlere mevcut cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra altı aday daha katılıyor.

Oy verme işlemi yerel saatle sabah 8.00'de başlayacak ve akşam 19.00'da sona erecek. Ülkede 6,5 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor ve yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları da kendi ülkelerindeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde sandıklarda oy kullanabiliyor.

Seçim sürecini yakından takip etmek üzere çeşitli uluslararası kuruluşlardan 800'e yakın yabancı gözlemci ve 90 bine yakın yerli gözlemci görevlendirildi. Ayrıca seçim sürecini 200'e yakın yabancı gazeteci takip ediyor.

KURTARILAN BÖLGELERDE SANDIKLAR KURULDU

Bu seçimlerin dikkate değer noktalarından biri, Cassa'nın Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde kurulmuş olmasıdır. Bu nedenle, 30 yıl sonra ilk kez seçimler Azerbaycan'da gerçekleşir. Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'dan Hocalı'ya; Hankendi'den Ağdam'a kadar birçok bölgede binlerce seçmen Azerbaycan'ın cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanacak.

Azerbaycan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri her yedi yılda bir yapılıyor. Son seçimler 11 Nisan 2018'de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Aliyev, 7 Şubat'ta erken cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmasına karar vermişti.

(karar)

Editör: DS Haber