Diyarbakır'da yasa dışı oynatan bir şebekeye yönelik olarak gerçekleştirilen "Backup" operasyonunda, 12 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal devriye sırasında şebekeyi tespit etti ve 2 aylık fiziki takibin ardından 12 şüphelinin internet kafe görünümlü iş yerlerini kullandığını belirledi.

Şüphelilerin, oynamak isteyen kişilere güven vermek için yasa dışı siteleri üzerinden kupon oluşturdukları ve bu kuponları 2 sıfır silerek düzenledikleri ortaya çıktı. Ancak kuponlar tutmayınca mağdurların yatırdığı paraların şebekenin kasasına girdiği ve şüphelilerin hesaplarında sık ve yüksek miktarda para trafiği olduğu belirlendi.

Emniyet güçleri tarafından düzenlenen "Backup" operasyonu kapsamında, 12 şüpheli özel harekat polisinin de desteğiyle yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart ve hard disk ele geçirildi.

Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı Rusya'da terör saldırısı düzenleyen şahıs Bodrum'da yakalandı

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede yapılan sorgulamanın ardından 9 şüpheli tutuklanırken, 1'i adli kontrol olmak üzere 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Kaynak: Dha