Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında bugün imzalanan anlaşmanın maddeleri arasında, 'suçluların iadesi' de var. Maddenin bu ülkede yaşayan Sedat Peker'e dair olduğu yorumları yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turu kapsamında üçüncü durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bugün bir dizi anlaşmaya imza attı.

Erdoğan ile BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, bugün El Vatan Sarayı'nda iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye katıldı. 'BAE ile diplomatik ilişkilerin 50'nci yıl dönümünde yakın diyalog ve iş birliğinin gelişiminden memnuniyet duyduklarını' vurgulayan Erdoğan, imzalanacak ortak mutabakat metni ile ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyine çıkmış olacağını söyledi.

13 Maddelik Anlaşmada Dikkat Çeken Detay!

Ziyarette iki ülke arasında stratejik iş birliği açısından önemli adımlar atıldı. Türkiye ile BAE arasında 13 yeni anlaşmanın imzalandığı bildirildi. Anlaşmaları Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan imzaladı.

Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu Esenler'de Yol Kenarında Cansız Bir Beden Bulundu

Anlaşma maddelerinden bir madde ise dikkat çekti. Söz konusu maddenin organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve şu an Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Sedat Peker'in iadesine yönelik olduğuna dair yorumlar yapıldı.(halk)

Editör: Haber Merkezi