Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi Kayseri'de Anne ve Oğul Otobüs Kazası Geçirdi

Bağcılar'da bir su dükkanında gerçekleşen özel odaistismar davasıyla ilgili olarak tutuklanan Metin Şenay'ın duruşması görüldü. İddialara göre, 12 yaşındaki bir çocuğun kaybolması üzerine yapılan araştırmada, çocuğun son olarak Metin Şenay'ın aracına bindiği tespit edildi. Çocuk, Şenay'ın iş yerinde bulunan ses yalıtımlı özel odada baygın halde bulundu. Olayla ilgili Şenay tutuklanırken, 4 çocuğa yönelik istismar suçlamalarıyla dava açıldı.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Metin Şenay, Diyarbakır'daki cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Mağdur çocuklardan birinin ailesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma sırasında avukatlar ve izleyiciler salona alınmadı. Bu duruma tepki gösteren izleyiciler, sloganlar atarak karara karşı tepkilerini dile getirdi. Sanığın savunmasının yapıldığı duruşmada, mağdur çocukların ifadelerinin Adli Görüşme Odası'nda (AGO) pedagog eşliğinde alındığı belirtildi. Duruşma esnasında mağdur çocuklardan birinin annesi sinir krizi geçirdi, ancak sakinleştikten sonra tekrar salona döndü.

Mahkeme heyeti, savcının ceza talebini dinledikten sonra sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve savunmaların hazırlanması için duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Metin Şenay'a karşı çocuklara yönelik cinsel istismar suçlamalarıyla toplamda 128 yıl 9 aydan, 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: DHA