Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman ekibi NINERS Chemnitz 99'a karşı mücadele etti ancak uzatma periyodunda rakibine boyun eğerek şampiyonluğu kaçırdı. Normal süresi 95-84 biten maçın rövanşında uzatmaya giden karşılaşmada 105-95 mağlup oldu ve NINERS Chemnitz 99 şampiyonluğa ulaştı.

İlk çeyrekte karşılıklı sayılarla geçen mücadelede Alman ekibi, Bahçeşehir Koleji karşısında birinci periyodu 19-18 önde tamamladı. Ancak ikinci periyotta Bahçeşehir Koleji daha iyi bir performans sergileyerek soyunma odasına 55-38 önde girdi.

İkinci yarıda rakibinin üstünlüğünü kabul etmeyen NINERS Chemnitz 99, üçüncü çeyrekte farkı kapatarak eşitliği sağladı: 67-67. Son periyotta ise mücadele büyük bir çekişmeye sahne oldu ve uzatma periyoduna eşitlikle girildi.

Uzatma periyodunda NINERS Chemnitz 99, üstün bir performans sergileyerek maçı 105-95 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde şampiyonluğu kaçırmış oldu.

Maçı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve diğer önemli isimler tribünden takip etti.

Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı Arda Güler, Real Madrid şampiyonluk maçında ilk 11'de yer aldı

Bahçeşehir Koleji'nin performansı ise Jerry Boutsiele'nin 24 sayısı ve Earl Kell'in 21 sayılık performansıyla desteklenmesine rağmen yeterli olmadı.

Kaynak: DHA