Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin kaybolmasıyla ilgili arama çalışmaları devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bölgede çalışmaların sürdüğünü ve heyelan tehlikesinin hala devam ettiğini belirtti.

Ankara'da Rus Vatandaşları, Sovyetlerin Nazileri  Yenmesinin Yıl Dönümünü Kutladı Ankara'da Rus Vatandaşları, Sovyetlerin Nazileri Yenmesinin Yıl Dönümünü Kutladı

Bayraktar, şunları söyledi: "Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla çok dikkatli bir şekilde arama faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu, maalesef biraz zaman alıyor. Elimizde çok büyük bir toprak kütlesi var. Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanarak bu faaliyeti yürütmeye gayret ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bir netice almayı ve kardeşlerimize ulaşmayı hedefliyoruz."

Arama kurtarma ekipleri, sondalama yöntemiyle toprak altındaki işçilere ulaşmaya çalışıyor. Hava karardığında ise bölgeye yerleştirilen aydınlatma kuleleriyle toprak kaymasının olduğu saha yeniden aydınlatılıyor.

Maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor ve gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 8'e yükseldi.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin yabancı uyruklu olduğu belirtiliyor. Soruşturma kapsamında ilgili tüm kurumlar ve müfettişler çalışmalarını sürdürüyor ve olayın kök sebepleriyle ilgili araştırmalar yapılıyor.

Sorumluların yargı önüne çıkarılacağı ve gereken hesabın verileceği vurgulanıyor.

Kaynak: haberler.com