Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan dal mecburi hizmeti ile ilgili düzenlemenin 1-2 ay içerisinde TBMM açıldığında gündeme geleceğini belirtti.

Bakan Koca, Sultangazi Şehit Eyüp Gönen Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ardından Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılışını yaptı ve daha sonra Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında konuşan Koca, ek binanın 54 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve gelecek ay içinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sultangazi için büyük bir ihtiyaç olan ek binayı onkoloji hastanesi olarak planladıklarını belirten Koca, içinde 12 ameliyathanesi ve 63 yoğun bakımı bulunan bir hastane olacağını söyledi.

Bu hastaneyi bir yıl içinde tamamlamak istediklerini dile getiren Koca, yatırım ödeneğinin ve maliyetin aralık ayının sonunda bütçeden aktarıldığını ve İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla gelecek ay ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp

Ayrıca, yan dal mecburi hizmetle ilgili düzenleme yaptıklarını da ifade eden Koca, bu düzenlemenin Meclis açıldığında gündeme geleceğini söyledi.

Şu anki durumda, yan dal uzmanlığı kazanıldıktan sonra mecburi hizmetin yarısının tamamlandıktan sonra başlanabildiğini aktaran Koca, hayata geçirmek istedikleri düzenlemeyle yan dal uzmanlığına ana dal uzmanlığından sonra başlanabileceğini ve sonrasında kalan mecburi hizmetin kaldırılacağını vurguladı.

Kaynak: BirGün