TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin detayları açıkladı. Kamuda teknikerlerin ve hemşirelerin kendi alanlarında görev yapacaklarını belirten Koca, özel sektörde ise teknikerlerin hemşirelerin gözetiminde ve görev tanımına uygun işleri yapabileceklerini ifade etti.

Koca, düzenlemenin yakında Resmi Gazete'de yayımlanmasının beklendiğini belirtirken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da açıklık getirdi. Özellikle anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik bu düzenlemeyi vurgulayan Koca, kamu ve özel sektördeki farklı uygulamaları açıkladı.

Sağlık Bakanı, yaptığı esnaf ziyareti sırasında konuyla ilgili bir gencin sorusunu yanıtladığı video paylaşımında, kamuda herkesin kendi işini yapacağını vurguladı. Teknikerlerin ve hemşirelerin kendi alanlarında çalışacağını, birinin diğerinin görevine karışmayacağını belirtti. Özel sektörde ise teknikerlerin hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapabileceklerini dile getirdi.

Kaynak: haber global