Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerifi'nde turistler için uygulanacak yeni ücretlendirme hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy'un açıklamalarınıda; Türkiye'nin turizm gelirlerinde önemli bir artış olduğunu belirtti. Turizm geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.1 artışla 42 milyar dolara yükseldi ve yıl sonunda 55.6 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ancak, bu artışın yanı sıra turistlerin Ayasofya Camii'ni ziyaret ederken daha kaliteli bir deneyim yaşamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulamaya geçiş yapacaklarını duyurdu.

Yargıtay Başkanı 29.turda da seçilemedi Yargıtay Başkanı 29.turda da seçilemedi

Ayasofya Camii'nde turist ziyaretleri için Unesco'nun tavsiyesi doğrultusunda 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni bir yönetim planı uygulamasına geçileceğini belirtti. Bu uygulama çerçevesinde yabancı ziyaretçilerden ziyaret ücreti alınacak. Ancak, Türk vatandaşlarının ibadet amaçlı ziyaretlerinden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini ifade etti.

Bakan Ersoy ayrıca 2024 yılı sonunda konaklama sektörünün tamamen bakanlık denetimine gireceğini ve İzmir, Çeşme, Urla ve Bodrum'un Michelin Rehberi'ne dahil edileceğini açıkladı."(haber7)

Editör: Haber Merkezi