Bakanlığın sosyal medya hesabından, BirGün gazetesinde İsmail Arı imzasıyla yayınlanan "Milyarlık arazi Şimşek'in arkadaşına" başlıklı habere ait açıklama yapıldı.

Açıklamada, habere mevzu olan ihalenin hakikatleştiği tarihin 13 Nisan 2023 olduğu belirtilerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in mevzubahisi tarihte Bakanlık misyonunu icra etmediği gibi Türkiye'de de bulunmadığı bildirildi.

Antalya'da camiyi yılanlar bastı Antalya'da camiyi yılanlar bastı

Talimat tekrar hatırlatıldı

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bakanlığa atandığı ilk gün olan 4 Haziran'da Bakanlığın bölümleri ile bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratlarına kesin bir talimat verdiğini belirten açıklamada, şunlar da  kaydedildi:

"Bakan Mehmet Şimşek, bu talimatıyla 'Mezardan babam çıkıp gelse de benim akrabalarım ya da arkadaşımm olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaaktır.' ifadesini bilhassa belirtmiştir. Bu yaklaşımla, Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek'in geçmiş 11 yıllık bakanlığını döneminin net bir duruşudur. Bu çerçevede, bir fotoğraf karesi ve zorlama bir ifadeyle 'arkadaşı olduğu için bu araziyi aldı' imasıyla yapılan bu haber doğru değildir. Bir fotoğraf karesiyle oluşturulmak istenen algı gazeteciliğin etiğine de aykırıdır. Ayrıca, haberi yapan gazeteci bizi arayıp haberin doğru olup olmadığını sormadı. Gazeteciliğin en temel unsuru olan 5N1K kuralına uyulmadan sadece 'çamur at izi kalsın' mantığında yapılan bu haber gazetecilik değildir. Bu gazeteci, masa başında kendi hikayesini yazarak bilinçli bir şekilde kamuoyunu yanıltmıştır. Bu haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli  süreç başlatılacaktır."(Dünya)

Editör: Haber Merkezi