İlk Aşamada 100, İkinci Aşamada 200 Müdürlük Kapatılacak

Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Mal müdürlüklerinin yaptığı görevler, hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir mal müdürlüğü tarafından yerine getirilecek" dedi.

Tasarruf ve Verimlilik Hedefleniyor

Şimşek, bu adımın kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında atıldığını vurguladı. Bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılmasıyla kaynak kullanımında etkinlik sağlanmasının, hizmet kalitesinin artırılmasının, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını ifade etti.

Gereksiz Harcamalar Önleniyor

Bakan Şimşek, "Kaynaklar daha verimli kullanılacak, gereksiz harcamalar önlenecek. Hizmet kalitesinin artırılması kapsamında muhasebe hizmetlerinin merkezden, modern bilişim teknolojileri kullanılarak yürütülmesi, iş süreçlerinin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. Böylece vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmeti kalitesi daha da yükselecektir" dedi.

Dijital Dönüşüm ve Şeffaflık

Yeni teknolojik sistemlerle kamu mali yönetiminde dijital dönüşümün hızlandırılacağını belirten Şimşek, bilişim teknolojilerinin etkin kullanımının teşvik edileceğini ve bu dönüşümün kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

İş Gücü Yönetimi ve Verimlilik Artışı

Personel kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve çalışanların yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesinin mümkün olacağını kaydeden Şimşek, "Böylece iş gücü verimliliği daha da artırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak taşra teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılmasıyla ülkemiz kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sağlanacağına inanıyoruz" dedi.

İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi! İstanbul'da toplu taşımaya zam geldi!

Hizmet Kalitesinden Ödün Verilmeyecek

Bakan Şimşek, teknoloji ile kamuyu küçültürken, hizmet kalitesinden ödün vermeyeceklerini ve müdürlüklerin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde hiçbir şekilde aksama olmayacağını belirtti. "Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için biz de Bakanlık olarak önemli bir adım atmış olduk. Bakanlığım bünyesindeki bu faaliyetlere devam edeceğim" diye ekledi.

Kaynak: Gazete Duvar