TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor TBMM'ye Sunulan Kanun Teklifiyle Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Cezaları Artırılıyor

Türkiye'de son dönemde olası kredi kartı kısıtlamaları ve taksitli ödeme uygulamalarında değişiklik iddiaları gündemde. Ancak resmi makamlardan gelen açıklamalar bu suçlamaları yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyla ilgili açıklama yaptı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi kartlarına taksitli ödeme taleplerinin ortadan kaldırılmasına ilişkin herhangi bir düzenleme hayata geçirilmedi. İletişim Başkanlığı, "Kredi kartlarından ücret kaldırıldı" iddialarının doğru olmadığını söyledi.

'HERHANGİ BİR DÜZENLEME BULUNMUYOR'

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından kredi kartı ücretleri kaldırıldı." Bu ifade doğru değil. Kredi kartı kullanım komisyonlarının kaldırılmasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya yetkili kurumlar tarafından uygulanan bir düzenleme bulunmamaktadır. Yanlış kredi kartı bilgilerine dayanarak piyasanın işleyişini bozabilecek asılsız ve spekülatif açıklamalarda bulunulduğu tespit edildi. “Resmi kurum ve otoriteler dışında yapılan açıklamalara güvenmeyin” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu açıklamanın ardından konuyla ilgili bir açıklama yaparak haberlerin piyasalarda huzursuzluk ve güvensizlik yaratmak amacıyla kasıtlı olarak yayıldığını belirtti.

ORTA VADELİ PROGRAM VURGUSU

Bakan Şimşek, orta vadeli programlarında uygulayacakları politikaları net bir şekilde belirlediklerini ve bu politikaların seçim sonrası dönemde de aynı şekilde devam edeceğini vurguladı. Ayrıca vatandaşlardan resmi makamlar dışında yayınlanan haberlere güvenmemelerini istedi.

Bakan Şimşek, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Piyasalarda huzursuzluk ve güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı haberler yayılıyor. Orta vadeli programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde belirledik. Öngörülebilir, kurallara dayalı politikalarımız seçim sonrasında da devam edecek. Bu bağlamda vatandaşlarımıza soruyorum; Lütfen bizden almadığınız haberlere inanmayın."

Kaynak: karar