Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Ege Denizi'nde 4.5 Büyüklüğünde Deprem

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde güvenlik noktasına düzenlenen saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Teröristlerin açtığı ateş sonucu bir vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 3 polis memurumuz ve 3 vatandaşımız yaralanmış olup tedavileri devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, polis memurlarımıza ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

"MİLLETİMİZE İHANET EDENLERİ KAZDIKLARI KUYULARDA BOĞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bugün 6 Şubat depreminin yıl dönümü ve aynı zamanda kutsal Miraç gecesi. Bizler bu kutsal gecede deprem şehitlerimizin acısını yaşarken, milletimiz için dua ederken, hainler terör saldırısına kalkıştı. Ama durmayacağız. Milletimize ihanet edenlerin kazdığı kuyularda boğulmaya devam edeceğiz. Her zaman söylüyoruz; Son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz.

25 ADRESE OPERASYON YAPILDI

Saldırı girişiminin hemen ardından İstanbul polisimiz 25 adrese operasyon düzenledi ve 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarımız devam ediyor. İçişleri Bakanlığı olarak 1 Haziran 2023'ten 6 Şubat 2024'e kadar 335 terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 260 DHKP-C'li terörist yakalanırken, bunlardan 30'u gözaltına alındı, 137'si adli kontrolde, 6'sı ise etkisiz hale getirildi.

(TV100)

Editör: DS Haber