Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, Bakan Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak yeni tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlere yönelik şiddete karşı yasal düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'e geleceğini ve Haziran başında yasalaşmasını beklediklerini ifade etti.

Bakan Tekin, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesine yönelik talepleri dikkate alarak yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırlıkları yürüttüklerini belirtti. Bu düzenleme kapsamında öğretmenlere yönelik şiddetin cezalarının yüzde 50 artırılacağını, şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasını sağlayacaklarını ve sözleşmeli öğretmenlerin kamu görevlileri gibi kabul edilmesini sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca okullardaki güvenlik görevlisi sayısını artırarak daha güçlü bir mekanizma oluşturacaklarını ifade etti.

Başakşehir’de Husumetli İki Grup Arasında Silahlı Kavga Başakşehir’de Husumetli İki Grup Arasında Silahlı Kavga

Yasal düzenlemenin ilgili kurullarla görüşüldüğünü ve önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmesinin beklendiğini belirten Bakan Tekin, Haziran ayı başında yasalaşmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: KARAR