Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin AKP döneminden kalan borcunu gösteren bir pankart, belediye binasına asıldı ve led ekranlara yansıtıldı. Pankarta göre, 31 Mart 2024 itibarıyla toplam borç 15 milyar 428 milyon 985 bin 173 TL olarak açıklandı. Borçların dağılımı ise şu şekilde belirtildi: genel bütçe borçları 10 milyar 766 milyon 85 bin 271 TL, BASKİ borçları 3 milyar 492 milyon 819 bin 924 TL ve şirketlere ait borçlar da 1 milyar 170 milyon 79 bin 977 TL.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir halkının büyük bir borç yükü altında olduğunu kabul ederek, ancak bu durumun onları durdurmayacağını ve hizmet etmekten alıkoyamayacağını belirtti. Akın, "Mazeret değil, iş üreteceğiz" diyerek sözlerine devam etti. Balıkesir'in hak ettiği hizmeti alması için ellerinden geleni yapacaklarını ve projelerini hayata geçirmek için gece gündüz çalışacaklarını vurguladı.

İBB'den TÜGVA için karar çıktı! İBB'den TÜGVA için karar çıktı!

Balıkesir'i yönetme görevine talip olduklarını ve hemşerilerinin kendilerini bu göreve layık gördüğünü belirten Akın, şimdi görevlerini en iyi şekilde yapmanın zamanı olduğunu ifade etti.

Kaynak: Sözcü