Milli Savunma Bakanlığı'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düştü Milli Savunma Bakanlığı'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düştü

Başkentte okula giderken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan çocuk ağır yaralandı

Ankara'da okula giderken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 10 yaşındaki dördüncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz ağır yaralandı. Mahalle sakinleri, köpekleri besleyen hayvan severleri azarladı.

Başkent Ankara'da kaza, saat 10.30 sıralarında Keçiören ilçesine bağlı Kafkaslar Mahallesi'nde meydana geldi. Bir ay önce ailesiyle birlikte Sakarya'dan Ankara'ya taşınan Tunahan Yılmaz, Kafkas Lisesi yakınındaki terk edilmiş bir arsada sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Mahalle sakinleri tarafından kurtarılan Tunahan ise ağır yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Tunahan, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ÇOCUĞU 20 SANİYEDE YOK ETTİLER

Mehmet Dafdaf, şöyle konuştu: "Balkondaydım, köpekler kavga ediyor sandım. Orada bir çocuk olduğunu gördüm, hemen aşağı indim ve komşunun arabasıyla yukarı çıktık. Tabii geldiğimizde çocuğu parçaladılar. Ambulans ve polisi aradık; Daha sonra köpekleri taş ve sopalarla dağıttık. Ancak 20 saniye sonra çocuğu parçaladılar; Ona ulaşamadım. Zaten bir kez oldu. Eğer onu görmeseydim belki çocuğun cesedini bulabilirdik. Boş alanda 20 ila 30 köpek var. "Öyle olamaz, bunları toplamaları lazım" dedi.

HAYVAN SEVGİLİLERİNE TEPKİ

Mahalle sakinleri de bölgede çok sayıda başıboş köpeğin bulunduğunu, korkudan çocuklarını okula gönderdiklerini, bu nedenle bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi. Bunun yerine, terk edilmiş arazide hayvanları besleyen bir kişinin olay yerine gelmesiyle kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Olayın ardından bölgedeki sokak köpekleri Keçiören Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak barınağa götürüldü.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi