Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasını protesto etmek amacıyla Batman’da aralarında Demokratik Emek Partisi (DEM Parti) Milletvekili Zeynep Oduncu ve Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün de bulunduğu yurttaşlar, il binası önünde toplandı.

Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı! Eylem Tok için Türkiye'ye iade kararı çıktı!

Grup, Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş yaparak basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, yürüyüşün yasak olduğunu belirterek müdahale etti ve 3 kişiyi gözaltına aldı.

Müdahalenin ardından, il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Resul Çetin, yaptığı açıklamada, “Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması ve ardından Hakkari Belediyemize kayyum atanması, Kürt halkına ve onun siyasal iradesine yönelik açık bir düşmanlık ve özgürlük iradesini kırmaya dönük beyhude bir hezeyandır. Bu faşizmi en kararlı ve en güçlü şekilde kınıyor, bu kararları tanımıyor, irade kırımı amaçlı tüm bu antidemokratik uygulamalara karşı süreklileşen bir mücadele süreci geliştireceğimizi duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BirGün