Batman'da siber dolandırıcılara yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 109 şüpheli tutuklandı.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, son dönemde sosyal medya, e-posta ve internette kullanılan dolandırıcılık yöntemleri nedeniyle çok sayıda kişinin internet dolandırıcılarının hedefi haline geldiği, maddi ve manevi zarara uğradığı belirtildi. Açıklamada, sosyal ağ kullanımının artmasıyla birlikte tamamen sanal ortamda gerçekleşen bu faaliyetlerin, bu sektörde dolandırıcıların suça yönelik girişimlerini artırdığı ve her aşamada yoğun bir çalışma yapıldığı vurgulandı.

Diyarbakır merkezli organize suç örgütüne 8 ilde operasyon: 33 gözaltı Diyarbakır merkezli organize suç örgütüne 8 ilde operasyon: 33 gözaltı

Siber suçlarla mücadele kapsamında, suçluların tespit edilmesi ve yakalanması konusunda başarılı çalışmalar yapılmıştır. Açıklamada: "Başkanlığımızın 2023 ve 2024 yıllarında siber suçlarla ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında, bilişim sistemleri, banka veya kredi kuruluşları araç olarak kullanılarak ve özellikle banka hesap bilgileri ve kartları kullanılarak bu suça katılan 109 şüphelinin kimlikleri tespit edilmiştir. Başka kişiler tarafından Adli Makam tarafından ele geçirilmiştir." açıklamalarına yer verildi.

Kaynak: HABERLER.COM