İzmir'den 3 saatte, İstanbul'dan ise 8 saatte gelen tatilciler, Bodrum'a 10 kilometre kala oluşan araç kuyrukları nedeniyle 90 dakikada bile hedeflerine ulaşamadı. Özellikle Güvercinlik Mahallesi'nden itibaren Bodrum'a kadar olan karayolunda yoğun trafik nedeniyle ilerleme oldukça zorlaştı.

Plajlar, Şezlonglar Yatak Oldu

Son üç gündür İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden Bodrum'a akın eden tatilciler, konaklama sorununu farklı yöntemlerle çözmeye çalıştı.

Otel fiyatlarının yüksek olması nedeniyle birçok tatilci, şehir merkezindeki Kumbahçe, Paşatarlası ve Gümbet plajlarında çadır kurdu veya plajlardaki şezlongları yatak olarak kullandı.

Açık Hava Oteli: Plajlarda Geceleme

Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık açıklandı Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık açıklandı

Plajlarda konaklayan tatilciler, derme çatma çarşaflarla çadır oluşturup altına girerek, ya da sandalyelerde uyuyarak geceyi geçirdi. 

Otellerde Doluluk Oranı Yüksek

Bodrum'daki otellerde doluluk oranlarının yüzde 80'in üzerinde olduğu belirtilirken, tatilciler otel bulmakta zorlanınca plajlarda ve açık alanlarda konaklamayı tercih etti.

Kaynak: Sözcü