İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama dosyasına, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen cevap yazısının eklendiği belirtildi. Bu yazıda, dava sürecinde ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler ile müştekilerin iddia ettikleri suçlamalar kapsamında yeni bir inceleme yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

BDDK'nın yazısında, sanık Seçil Erzan'ın WhatsApp üzerinden banka görevlileriyle yaptığı yazışmaların ve varsa telefon kayıtlarının kurumları tarafından yapılan inceleme açısından önemli olduğu ifade edildi. Bu nedenle, Seçil Erzan'ın yazışma dökümünün kurumun görevlendirdiği ilgili kişilere gönderilmesi talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan'ın bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini iddia ettiği belirtiliyor. Ancak daha sonra müşteki Çeviker'in Erzan'a ulaşamadığı ve durumu bankaya bildirdiği ifade ediliyor. İddianamede, Erzan'ın müştekilere yüksek kar vaadiyle güvenilir bir fon olduğunu söyleyerek para yatırmalarını sağladığı, ancak gerçekte böyle bir fonun olmadığının tespit edildiği kaydediliyor. Ayrıca, Erzan'ın müştekilere sahte belgeler sunarak dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor.

Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek Meteoroloji'den Toz Taşınımı Uyarısı: Göz Gözü Görmeyecek

Yeni iddianamede Seçil Erzan'a yöneltilen suçlamalardan ötürü 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıklar için de 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Kaynak: HABERLER.COM