Başkent Brüksel'e yaklaşık bir saat uzaklıktaki Heusden-Zolder'de Nevruz kutlamaları sırasında PKK sempatizanları araçlarında terör örgütü PKK'nın sembollerini taşıyarak sokaklarda dolaştı. Araçlarında Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK'nın simgeleri bulunan grup, Türk kökenli vatandaşların yoğun olduğu bir caddeyi geçerken sloganlar attı. Bu durum Türkler arasında tepkilere yol açtı ve kısa sürede arbedeye dönüştü.

Olay yerine polis ekipleri yönlendirildi ve Houthalen-Helchteren ilçesinde polis, gruplara müdahale etmek için tazyikli su kullandı. Polisin müdahalesi sonrasında sükunet sağlandı.

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, konvoya katılanların Türk asıllı bir vatandaşı darp ettiğini belirtti. Gül, böyle bir olaya daha önce tanık olmadıklarını ve 60 yıldır Batı Avrupa'da Türkler olarak yaşadıklarını ifade etti. Devlet yetkililerinin olaylara müdahale ettiğini belirten Gül, polisin ilgili yolları kapattığını ve girişleri kontrol altına aldığını aktardı. Vatandaşları sükuneti korumaya çağırdı.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise olayların bir Türk gencin saldırıya uğramasıyla başladığını ve sosyal medyada hızla yayılarak olayların büyüdüğünü açıkladı. Yzermans, durumun kontrol altında olduğunu ve polisin gece boyunca devriye gezerek teyakkuzda kalacağını belirtti.

Kaynak: TRT HABER