Galatasaray, Sivasspor karşısında rekor peşinde! Galatasaray, Sivasspor karşısında rekor peşinde!

Açık deniz geçişlerinde bir ilke imza atan İzmirli ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Oceans 7 kalesi altında en zorlu dördüncü parkuru tamamladı. Bengisu Avcı, Cook Boğazı'nı geçerek dünyanın en fırtınalı deniz bölgelerinden biri olarak kabul edilen Yeni Zelanda'ya geçen ilk Türk olmayı başardı.

3 Ağustos 2018'de 36 kilometrelik İngiliz-Fransa Kanal etabını 11 saat 29 dakikada tamamlayarak bunu başaran ikinci ve o zaman en hızlı Türk kadını olan Bengisu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Catalina Adası'nda olacak. Şehri Los Angeles'a bağlayan 34 kilometre uzunluğundaki Catalina Kanalı'nı 12 saatte geçmeyi başardı ve Catalina Kanalı'nı tek başına geçen ilk Türk kadını oldu.

İzmirli sporcu, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Avrupa kıtası ile Afrika'yı İspanya ile Fas arasında ayıran Cebelitarık Boğazı'nı 3 saat 24 dakika 29 saniyede geçerek bir rekora daha imza attı.

Yine geçen yıl haziran ayında Bengisu, ABD'nin Manhattan Adası'nı 9 saatte yüzerek geçen ilk Türk atlet olmuş ve Dünya Açık Su Yüzme Federasyonu'nun Manica Catherine'i geçenlere verdiği "Triple Crown" ödülünü kazanmıştı. ve Manhattan kursları. Avcı, Yeni Zelanda'da bir ilke daha imza attı.

Yeni Zelanda'nın 26 kilometrelik Cook Boğazı'nı kurallara uyarak ve kendisine eşlik eden tekneye dokunmadan tek başına 10 saat 14 dakikada yüzen sporcu, bunu başaran ilk Türk oldu.

Bengisu'nun hedefini tamamlamak için hâlâ Molokai Kanalı, Kuzey Kanalı ve Tsagaru Kanalı var. Başarılı sporcu, geçtiğimiz hafta Romanya'da düzenlenen IISA Avrupa Buz Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebek ve 100 metre sırtüstünde de üçüncü olmayı başardı.

Kaynak: KARAR