Şişli Gayrettepe'de bir gece kulübünde meydana gelen yangında ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi. Olayın meydana geldiği yer Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunuyor.

Yangının, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı bir binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat sırasında sahnede bir patlama yaşanmasıyla başladığı belirtiliyor. Patlamanın ardından yangın çıktı ve kulüp ile bina dumanla kaplandı. O sırada içeride bulunanlar mahsur kaldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, toplam 23 kişinin etkilendiğini, hayatını kaybedenlerin sayısının 8 olduğunu ve 15 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralılar arasında 6 kişinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği ve yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığı aktarıldı.

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'deki yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da soruşturma başlatıldığını duyurdu ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve kaçak bir müdahalenin yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı arayarak bilgi aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangına müdahale etmek için 26 ambulans ve 1 UMKE ekibinin görevlendirildiğini açıkladı.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu Bakanlık Yetkililerini Dinledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı artarak 27'ye yükseldiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet