İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanık Dr. Ender Saraç, avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Mağdur çocuk ile annesi Benan Saraç ve avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Aile Bakanlığı vekili ve İstanbul Barosu tarafından mağdur çocuğa atanan avukat ise mahkemede hazır bulundu.

Duruşma başladığında Dr. Ender Saraç'ın avukatı Altın Mimir, duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti, ancak mahkeme heyeti bu talebi oy birliğiyle reddetti.

Dr. Ender Saraç, mahkemede iddialara karşı savunma yaparak suçlamaları reddetti. Saraç, suçlamaların tamamının kurgu olduğunu belirtti ve oğlunun Çocuk İzlem Merkezi'nde verdiği ikinci ifadesinde tüm suçlamaları geri çektiğini aktardı.

Adana'da Zincirleme Trafik Kazası: 2'si Ağır, 6 Yaralı Adana'da Zincirleme Trafik Kazası: 2'si Ağır, 6 Yaralı

Eşinden ayrılma sürecinin yaşandığı dönemde, eşinin oğullarına ne yazdırmaları gerektiği konusunda talimat aldığını iddia etti.

Saraç, eşi Benan Saraç'ın hazırlattığı ve montajlanarak yapıldığını öne sürdüğü video kayıtlarını firari Muhammed Yakut'a göndererek sosyal medyada paylaştığını ve algı yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte oldukları bir fotoğrafın da benzer şekilde paylaşılarak algı oluşturulduğunu öne sürdü.

Doktor Saraç, 64 yaşında olduğunu ve bugüne kadar hiçbir trafik cezası almadığını belirtirken, çocuklarına şiddet uygulamadığını ve bu iddiaların sabit olmadığını ifade etti.

Eşi tarafından darp edildiğini ve kendisine iki kez öldürme teşebbüsünde bulunulduğunu öne sürdü. Boşanma sürecinde yüksek miktarda para talep edildiğini ve çocuklarını göremediğini dile getirdi.

Saraç, uzun yıllardır Türkiye'de tanınan bir doktor olduğunu ve bu süreçte erkek olmasından dolayı dezavantaj yaşadığını ifade etti.

Mahkeme, müşteki Benan Saraç'ın ve avukatının bir defaya mahsus kabul edilen mazeretlerini kabul ederek, mağdur çocuğun ifadesinin alınması ve rehber öğretmenin tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki duruşmayı 30 Nisan'a erteledi.

Aile Bakanlığı vekilinin davaya katılma talebi kabul edildi ve mahkeme, Dr. Ender Saraç'ın tutuklu yargılanması veya adli kontrol hükümlerinin uygulanması taleplerini değerlendirmek üzere duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet