Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile servis yapıldığı anların sosyal medyada paylaşılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, olayın ardından soruşturma başlattı. Hüseyinağa Mahallesi'nde gerçekleşen bu olayda, askeri üniforma ile servis yapan şüphelilerin yabancı uyruklu olduğu ve işletme sahibi ile mesul müdürün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan  1 Mayıs mesajı: Size demokrasi fazla... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan 1 Mayıs mesajı: Size demokrasi fazla...

İstanbul Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şüphelilerin "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi. Ayrıca, işletme içerisinde oturum izinlerinin olmadığı ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen bazı yabancı uyrukluların da muhafaza altına alındığı ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi. Olayın yaşandığı iş yerinin "Turizm İşletme Belgesi"nin iptal edildiği de açıklama içerisinde yer aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Y.J., çıkarıldığı mahkeme tarafından "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu gelişmelerle birlikte, askeri üniforma ile servis yapılarak sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili hukuki süreç devam ediyor.

Kaynak: DHA