Yetkili, "İsviçre'de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bunun sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu iddiasıyla yasaklandığını" belirtti.

İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti İsrail'de Halk Sokağa Döküldü! Netanyahu'yu İstifaya Davet Etti

Ancak yetkili, bu değerlendirmeye katılmadıklarını ve bu sonucun nasıl elde edildiğini anlamadıklarını ifade etti. Ayrıca, sağlıklı yaşam için insanların bor minerali takviye gıdaları tükettiğini ve İsviçre'nin bu konuda AB üye ülkelerinden daha katı standartlar uyguladığını söyledi.

Yetkili, Beypazarı'nın ürünlerini yurtdışına ihraç ettikleri ülkelerdeki ölçümlerde bor minerali miktarının daha düşük olduğunu belirtti. Özellikle 2022'de yapılan ölçümlerde 0,33 ve 2023'te ise 1 olarak ölçüldüğünü ifade etti.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun yaptığı analizlerin içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini belirten yetkili, Beypazarı'nın bu duruma yönelik resmi bir yanıt hazırladıklarını ve olayın maksatlı olabileceğini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet