Reuters'in haberine göre Scholz, Rusya-Ukrayna savaşını ve Orta Doğu'daki krizi görüşmek üzere Biden ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. ABD Başkanı Joe Biden dün Scholz ile yaptığı görüşmede Ukrayna'ya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Toplantıdan önce gazetecilere konuşan Scholz, Cumhuriyetçilerin göç politikası reformlarını içeren bir uzlaşma tasarısını bloke etmesinin ardından ABD Senatosu'nun Perşembe günü Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımı içeren 95,34 milyar dolarlık bir tasarıyı ilerletme kararının kendisini cesaretlendirdiğini söyledi.

Beyaz Saray, aylardır milletvekillerinin Kiev'e yardım sağlamamasının Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden iki yıl sonra Rusya'yla savaşma kabiliyetine zarar vereceği konusunda uyarıyordu.

UKRAYNA'YI DESTEKLEMEMEK CEZAİ İHMALDİR

Biden, Scholz ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin Ukrayna'ya destek vermemesi cezai ihmale yakındır. Bu çok çirkin bir durumdur."

İngilizce konuşan Scholz, şunları söyledi: "Artık Avrupa'da bütçe için gerekli mali desteği alma kararını aldığımız için çok mutluyum. Ayrıca Almanya, silah tedarikine yönelik desteğini artırmaya hazırdı." "Umarım Kongre ve Parlamento bu karara uyar ve gerekli desteği sağlamaya karar verir" dedi.

Scholz, küresel siyaseti şekillendiren iki kriz hakkında konuşmak üzere Beyaz Saray'da Biden'a katılmadan önce, Almanya'daki yatırım fırsatlarını görüşmek üzere Amerikalı iş dünyasının liderleriyle bir araya geldi. Kendisi, Almanya'nın yakın zamanda Ukrayna'nın büyük çaplı bir Rus işgalini püskürtmesine yardımcı olmak için kararlı bir katkıda bulunduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını duyurdu İngiltere Merkez Bankası faiz kararını duyurdu

(karar)

Editör: DS Haber