ABD Başkanı Joe Biden, ABD-Meksika sınırındaki yasadışı geçişlerin artmasının ardından harekete geçti. Biden, sınırı yasadışı yollarla geçerken yakalanan göçmenlerin sığınma talebinde bulunmasına engelleyecek, hızla sınır dışı edilebilmesine ya da Meksika'ya geri gönderilmesine olanak sağlayan kararnameyi imzaladı.

Netanyahu ABD Kongresi'nde Alkışlandı Dışarda Protesto Edildi Netanyahu ABD Kongresi'nde Alkışlandı Dışarda Protesto Edildi

Üst düzey bir yetkili, yeni tedbirlerin derhal yürürlüğe gireceğini ve refakatsiz çocuklar, ciddi tıbbi veya güvenlik tehditleriyle karşı karşıya olan kişiler ile insan kaçakçılığı mağdurları için istisnalar olacağını söyledi.
Başka bir yetkili, ise kısıtlamaların sınırdaki tutuklamaların günlük ortalamasının bir hafta içinde 2 bin 500'ü aştığında devreye girdiğini ve tutuklamaların günde bin 500'ün altına düştüğünde duraklatılacağını öne sürdü. Hükümet istatistiklerine göre, ABD sınırında geçtiğimiz nisan ayında günde ortalama 4 bin 300 tutuklama gerçekleşti.

Kaynak: cnn türk